Доступність посилання

ТОП новини

Сербія не може впоратись з тисячами мігрантів, що заблоковані на кордоні з Угорщиною – Дачич


Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич на прес-конференції у Празі, 15 вересня 2015 року
Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич на прес-конференції у Празі, 15 вересня 2015 року

Сербія заявляє, що не в змозі впоратися з тисячами мігрантів, які скупчились на заблокованому кордоні з Угорщиною, і просить Європейський союз вирішити міграційну кризу. Про це сказав міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич після переговорів з чеським колегою Любоміром Заоралеком у Празі.

«Ідея про повернення всіх мігрантів до Сербії разом з тими, що рухаються з Греції та Македонії, є неприйнятною, тому що тоді ми станемо центром для прибулих», – сказав Дачич.

Він заявив, що Сербія не може залишатися наодинці у вирішенні проблеми біженців.

«Ми хотіли б бути частиною вирішення проблеми, але це не може бути тільки нашим збитком. Сербія не може впоратися з цим», – сказав сербський дипломат.

За словами Дачича, зі 140 тисяч мігрантів, які перетнули Сербію, тільки 550 подали клопотання про притулок в цій країні. «Всі інші хотіли б продовжити руху в Західну Європу», – сказав він.

У вівторок влада Угорщини заявила, що мігранти, чиї клопотання про надання притулку вона відкидає, будуть повернуті до Сербії. Південний кордон із Сербією Будапешт перекрив колючим дротом, коли багато мігрантів почали проходити цим шляхом попередніми місяцями.

Міністри внутрішніх справ країн-членів Євросоюзу на терміновій зустрічі, що протривала до пізнього вечора 14 вересня, не змогли дійти згоди щодо системи примусових квот на прийняття біженців, яку намагається запровадити Брюссель – проти неї протестують переважно країни Східної та Центральної Європи. Нову зустріч міністрів вже запланували на 22 вересня. Наступного тижня також має відбутися і саміт лідерів ЄС щодо міграційної кризи.

XS
SM
MD
LG