Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці Рівненщини вилучили бурштину на понад мільйон гривень


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Майже 25 кілограмів бурштину-сирцю вилучили ввечері 15 вересня працівники міліції та СБУ в жителя села Бережки Дубровицького району Рівненській області. Як повідомив начальник Дубровицького райвідділу міліції Сергій Родзін, орієнтовна вартість вилученого складає понад мільйон гривень.

Затриманий чоловік зберігав «сонячне каміння» на подвір’ї, в господарському приміщенні.

Як повідомили Радіо Свобода у службі зв’язків з громадськістю УМВС у Рівненській області, порушено кримінальне провадження, чоловікові може загрожувати ув’язнення до трьох років у разі доведення вини.

Днями близько півтисячі місцевих жителів біля села Борове Зарічненського району затримали і здали міліції вісьмох озброєних приїжджих добувачів бурштину. Затриманими виявилися представники «Правого сектору», які після участі в АТО пройшли конкурсний відбір на службу в спецпідрозділі СБУ «Альфа» і на момент затримання перебували у відпустці.

На початку квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення. Також у квітні в СБУ заявили про викриття механізму незаконного видобування та реалізації бурштину на Рівненщині. За даними відомства, ця схема привласнення корисних копалин завдавала значних збитків державі та призводила до поглиблення банкрутства державного підприємства «Бурштин України».

XS
SM
MD
LG