Доступність посилання

ТОП новини

«Укрпошта» за рік зазнала близько 95 мільйонів збитків через корупцію – Ткачук


Ігор Ткачук
Ігор Ткачук

Державне підприємство «Укрпошта» за період із літа минулого року і донині зазнало 95 мільйонів гривень збитків через корупційні дії його окремих підрозділів і керівників. Про це заявив виконувач обов’язків директора «Укрпошти» Ігор Ткачук за результатами проведеного службового розслідування.

«Великі втрати підприємство несе через письмову кореспонденцію і виявлені фальшиві марки. Тобто це – можливість вкидати велику кількість письмової кореспонденції без оплати. На сьогоднішній день з цього приводу ведеться службове розслідування, цим питанням займається й СБУ. Збитки, які можуть бути завдані «Укрпошті» через ці кримінальні оборудки, можуть сягати кількох мільйонів гривень на рік», – повідомив Ткачук у відповідь на запитання Радіо Свобода щодо розслідувань корупційних справ на підприємстві.

Для уникнення зловживань із боку працівників і підрозділів підприємства керівництво «Укрпошти» пропонує урядові перейти на використання електронних марок, зазначив Ігор Ткачук.

За його словами, Служба безпеки і Генеральна прокуратура України відкрили кілька кримінальних проваджень щодо ймовірної корупції в «Укрпошті». Також на підприємстві проводять службові перевірки і внутрішні розслідування стосовно керівників обласних дирекцій «Укрпошти».

Раніше програма «Схеми» – спільний проект Радіо Свобода і «Першого суспільного» – повідомила про зловживання керівництва державного підприємства «Укрпошта», зокрема – діяльність на користь зацікавлених фізичних і юридичних осіб, через яких саме підприємство зазнавало збитків.

Після оприлюднення журналістського розслідування «Укрпошта» назвала опубліковану інформацію «недостовірною, викривленою та такою, що не відповідає дійсності».

XS
SM
MD
LG