Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає до посилення санкцій через оголошення сепаратистами «виборів»


Порошенко закликає до посилення санкцій через оголошення сепаратистами «виборів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Порошенко закликає до посилення санкцій через оголошення сепаратистами «виборів» (відео)

Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність посилення санкцій через рішення лідерів угруповань «ДНР» та «ЛНР» провести незаконні вибори на окупованих територіях.

«Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена мінським домовленостям, у вигляді продовження та розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам укріпити оборону не лише України, а й всього Європейського союзу, бо зараз тут іде війна не лише за суверенітет і територіальну цілісність України, а й за свободу, демократію, за європейські цінності», – заявив Порошенко у середу, 16 вересня.

Цього ж дня секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов звинуватив Росію у спробі зірвати мирний план врегулювання ситуації на сході шляхом проведення там сепаратистських «виборів».

Раніше у середу лідер угруповання бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко повідомив про проведення на окупованій території Донеччини «місцевих виборів» 18 жовтня. В угрупованні «ЛНР» рішення офіційно призначити свої «вибори» на 1 листопада планують ухвалити наступного тижня.

У Росії рішення сепаратистів і заяву Олександра Турчинова поки не коментували.

Мінські домовленості, зокрема, остання з них – Комплекс заходів, передбачають, що вибори на тимчасово окупованих територіях на Донбасі мають відбутися на підставі законодавства України.

Згідно з чинним українським законодавством, місцеві вибори у тимчасово окупованих частинах Донецької й Луганської областей наразі не призначені.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG