Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО випадків застосування зброї не було – прес-центр


Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє, що протягом, дня, від півночі до 18-ї години, в зоні АТО випадків застосування зброї не було.

Режиму тиші сторони протистояння дотримувалися вздовж усієї лінії розмежування, заявив речник АТО Анатолій Стельмах.

Він звернув увагу, що це нетипово для зони АТО, де ще попередньої доби лунали постріли протилежної сторони.

За його словами, поки там спокійно, «Збройні сили України в цей період роблять усе, щоб відновити інфраструктуру Донбасу», зокрема, ремонтують антени мобільних операторів чи доставляють селянам комбікорми для їхніх господарств.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, ще пополудні звинувачували українську сторону у восьми порушеннях режиму припинення вогню, але за всю попередню добу, без уточнень, коли саме це сталося. Окремо вони повідомляли, що ніч на середу минула без обстрілів.

Луганські сепаратисти ще зранку стверджували, що зафіксували десять таких порушень із українського боку ще протягом вівторка.

Свіжіших даних обидва сепаратистські угруповання ще не наводили.

За лютневими мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Та останніми днями обстріли поновилися знову.

XS
SM
MD
LG