Доступність посилання

ТОП новини

Електронними петиціями до Порошенка зацікавився понад мільйон людей – Лобойко


Уже понад мільйон відвідувачів зібрав розділ «Електронні петиції» на сайті президента України, розповів у середу керівник Центру розвитку інновацій Києво-Могилянської академії, керівник групи електронної демократії Реанімаційного пакету реформ Сергій Лобойко.

«Це супер-успішний інструмент для всієї країни. Унікальних користувачів, які лише за два з половиною тижні зайшли на сайт президента і почали цікавитися і користуватися цим інструментом, – більш як мільйон. Уявляєте? Весь Майдан зараз там», – сказав Сергій Лобойко в ефірі Радіо Свобода.

Відео: Радіо Свобода онлайн

28 серпня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої президентові, та дав старт роботі сайту для подання цих петицій.

Щоб президент розглянув петицію, на сайті вона має зібрати не менш як 25 000 підписів громадян протягом не більш як трьох місяців із дня її оприлюднення.

Перша петиція, яка набрала потрібну кількість голосів, – вимога дозволити українцям вільно володіти вогнепальною зброєю.

XS
SM
MD
LG