Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: Україна має прибрати прізвища журналістів із санкційного списку


Дуня Міятович
Дуня Міятович

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуня Міятович розкритикувала владу України за внесення до санкційного списку кількох десятків журналістів і блогерів і закликала змінити документ.

«Закликаю президента Петра Порошенка змінити свій указ і виключити з нього журналістів. Влада повинна полегшити роботу журналістів і утриматися від створення адміністративних перешкод для в’їзду», – сказала Міятович.

Як повідомляє прес-служба ОБСЄ, вона назвала рішення влади України серйозною загрозою правам журналістів на вільний збір інформації.

«Я поважаю законне право урядів боротися з тероризмом і захищати безпеку і громадян. Але запровадження широких обмежень, що перешкоджають вільному пересуванню журналістів, не є шляхом для гарантування безпеки», – сказала представник ОБСЄ.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки й оборони щодо нових санкцій проти Росії. У списку серед 388 осіб фігурують працівники ЗМІ. Як ідеться в указі, особи зі списку становлять «дійсну або потенційну загрозу для національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України». У британській телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі» обурилися, що в новий санкційний список України потрапили і троє її кореспондентів, що працюють у Москві, – двоє британців і один росіянин.

Базована у Нью-Йорку міжнародна неурядова організація «Комітет захисту журналістів» засудила указ президента України Петра Порошенка, який поширює санкції на щонайменше 41 журналіста та блогера.

XS
SM
MD
LG