Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст із Естонії, який потрапив у список санкцій: я не ворог Україні


Журналіст естонського тижневика «День за днем» Андрій Бабін, якого внесли у список санкцій України, заявляє, що здивований рішенням української влади. Про це він сказав у коментарі Радіо Свобода.

«Мене це засмутило. Я не ворог Україні як країні, українському народові. Я неодноразово бував в Україні, у мене там живуть родичі. Я дуже люблю Україну, вона асоціюється у мене з найтеплішими почуттями, з синім небом, із жовтою нивою, з гостинністю людей», – заявив Бабін.

На запитання, з чим він повʼязує своє потрапляння у список осіб, до яких Україна застосувала обмежувальні заходи, журналіст відповів, що у липні минулого року написав статтю, яка, на його думку, і призвела до санкцій. Публікація, за його словами, називається «Тримаю кулаки за тебе, Новоросіє».

«Розумію, що назва провокаційна. Сама стаття дуже емоційна, що нехарактерно для мене, людини спокійної, миролюбної, якою мене всі знають. Там, я визнаю, я дещо вийшов за рамки», – пояснив Андрій Бабін і додав, що його стиль у цьому випадку був умотивований переживаннями за долю родичів, які живуть у Донецьку.

16 вересня президент України Петро Порошенко затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня, що запроваджує санкції щодо нового переліку фізичних і юридичних осіб. За версією української сторони, ці особи причетні до дестабілізації ситуації в державі.

У переліку, зокрема, – понад 40 осіб-представників іноземних засобів масової інформації. У списку спершу опинилися і троє працівників «Бі-Бі-Сі», з приводу чого британська телерадіокорпорація висловила обурення.

17 вересня РНБО ухвалила рішення вилучити зі списку санкцій працівників «Бі-Бі-Сі», двох іспанських журналістів, а також одного німецького.

Але ще один іспанський журналіст, Сесар Відаль, у списку залишився. В РНБО нагадали, що він був «спостерігачем» на незаконному «референдумі» у Криму.

XS
SM
MD
LG