Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Європи стурбовані внесенням журналістів до списку санкцій в Україні


Нілс Муйжнієкс
Нілс Муйжнієкс

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс критикує рішення української влади внести до списку санкцій кілька десятків журналістів і блогерів.

«Стурбований указом президента України про санкції проти журналістів і блогерів», – написав Муйжнієкс і додав, що планує обговорити питання свободи ЗМІ з владою України.

16 вересня Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки й оборони щодо нових санкцій проти Росії. У списку серед 388 осіб фігурує кілька десятків працівників ЗМІ і блогерів. Як йдеться в указі, особи зі списку становлять «дійсну або потенційну загрозу для національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України».

Після критики цього рішення з боку міжнародних організацій, зокрема Комітету захисту журналістів і ОБСЄ, президент закликав РНБО вилучити кількох західних журналістів зі списку. У результаті санкції зняли з трьох журналістів BBC Антона Чічерова, Емми Уеллс, Стіва Розенберга, а також із німецького журналіста Міхаеля Рутца й іспанських представників ЗМІ Мануеля Ангеля Састре і Антоніо Хосе Памплієга Родрігеса.

У Міністерстві інформаційної політики України Радіо Свобода заявили, що здивовані внесенням до списку санкцій журналістів впливових західних медіа.

XS
SM
MD
LG