Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Румунії, звинувачений у корупції, розкритикував прокурора


Віктор Понта, архівне фото
Віктор Понта, архівне фото

Прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта, офіційно звинувачений у корупції, розкритикував прокурора, причетного до цих звинувачень.

За словами прем’єра, прокурор, імені якого він не назвав, «цілковито непрофесійний» і намагався цим звинуваченням «просунути власну кар’єру, вигадуючи і придумуючи неправду про події й ситуації десятирічної давнини».

Раніше в четвер, 17 вересня Вікторові Понті офіційно оголосили звинувачення в корупційних діях, зокрема, в уникненні податків і у відмиванні грошей. Цей крок означає, що прокуратура завершила розслідування і передала справу до Верховного суду Румунії.

За твердженнями обвинувачення, Понта ще до свого прем’єрства, будучи депутатом парламенту Румунії, підробив документи про витрати на суму приблизно в 45 тисяч доларів у перерахунку, які йому відтак відшкодувала юридична компанія його політичного соратника Дана Шови – йому так само вже оголосили офіційне звинувачення. Прокуратура вважає, що Понта тоді тільки числився юристом у цій компанії, щоб виправдати отримання від неї коштів, які він витрачав для оплати за користування двома шикарними помешканнями і джипом.

42-річний Понта вже не раз відкидав такі звинувачення, про які стало відомо ще в липні, і звинувачував прокурорів у маніпуляціях громадською думкою.

Він також відмовляється йти у відставку у зв’язку з цим скандалом, до якої його закликають, і заявляє, що має намір добути на прем’єрській посаді весь термін до наступних парламентських виборів у грудні 2016 року.

XS
SM
MD
LG