Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук: один зі «свободівців» ходив на Банкову у переддень сутичок 31 серпня


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що один із членів всеукраїнського обʼєднання «Свобода» Ігор Кривецький ходив в Адміністрацію президента 30 серпня, у переддень сутичок під Верховною Радою. Про це він заявив після голосування у парламенті за притягнення його до відповідальності.

«Мені достеменно відомо, що один із замовників вибуху і теракту під Верховною Радою був в Адміністрації президента 30 серпня. Я вимагаю від глави МВС Арсена Авакова – йому це теж відомо – оприлюднити прізвище цієї людини, затримати цю особу і зʼясувати, з ким і про що ця особа розмовляла в Адміністрації президента 30 серпня і чому наступного дня під Верховною Радою відбувся теракт», – заявив Мосійчук після оприлюднення міністром Аваковим у парламенті подробиць слідства у справі про сутички під Верховною Радою 31 серпня.

Після голосування за притягнення його до відповідальності Ігор Мосійчук уточнив, що йдеться про Ігоря Кривецького.

Сам Кривецький в ефірі «Hromadske.tv» спростував поширену Мосійчуком інформацію і заявив, що 30 серпня був у Львові. Він додав, що готовий надати докази цього.

В Адміністрації президента не коментували заяву Ігоря Мосійчука.

17 вересня під час виступу у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що, за даними слідства, за кілька днів до сутичок під парламентом 31 серпня керівництво ВО «Свобода» зустрічалося з бійцями батальйону МВС «Січ».

Унаслідок сутичок 31 серпня під Верховною Радою загинули троє бійців Нацгвардії, ще понад 100 осіб постраждали. За даними силовиків, мітинг під парламентом організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших обʼєднань.

2 вересня суд у Києві арештував низку осіб, підозрюваних у причетності до сутичок біля Ради 31 серпня, серед яких – і Ігор Гуменюк, колишній боєць батальйону «Січ», якого підозрюють у киданні гранати у правоохоронців.

10 вересня суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для члена ВО «Свобода» Едуарда Леонова, якого підозрюють в організації сутичок біля Верховної Ради 31 серпня. Того ж дня суд обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для члена ВО «Свобода» Ігоря Швайки.

11 вересня суд постановив заарештувати терміном на 60 діб члена ВО «Свобода» Юрія Сиротюка.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок називає обвинувачення на адресу «свободівців» політично вмотивованими.

XS
SM
MD
LG