Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: Україна готова до опалювального сезону повною мірою


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Міністр палива й енергетики Володимир Демчишин заявляє, що Україна готова до початку опалювального сезону. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

«Будь ласка, не вірте тим, хто каже, що ми не готові. Ми готові повною мірою. У нас достатньо потужностей теплогенерації, повною мірою профінансовані тарифи, тарифи покривають собівартість, збір достатній для того, щоб провести ремонти, підготуватися до опалювального сезону та закупити паливо», – заявив Володимир Демчишин.

За словами міністра, на даний момент запаси газу в газосховищах становлять 15,1 мільярда кубометрів газу, а додаткові запаси вугілля на шахтах складають 400 тисяч тонн. Для того, щоб увійти в зиму з комфортним рівнем запасів, Україні додатково потрібно накопичити ще приблизно 900 тисяч тонн, додав глава енергетичного відомства.

Раніше цього тижня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Міністерство енергетики та вугільної промисловості у зриві підготовки до опалювального сезону. У першу чергу, наголосив Яценюк, це стосується накопичення ресурсу вугілля на станціях.

В Україні опалювальний сезон стартує щороку в середині жовтня.

XS
SM
MD
LG