Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії: на боці «Ісламської держави» воює 2,4 тисячі росіян


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Російська Федеральна служба безпеки заявляє, що близько 2,4 тисячі росіян воюють на боці бойовиків «Ісламської держави». Як заявив перший заступник директора ФСБ Сергій Смирнов, ця цифра є «досить великою кількістю».

За його словами, на боці «Ісламської держави» також воюють близько трьох тисяч громадян держав Центральної Азії.

Смирнов додав, що проблема мігрантів, які втікають із Близького Сходу до Європи, швидше за все, тільки загострюватиметься, створюючи потенційно «велику загрозу» для Росії.

«Твердження, що московська підтримка негативно позначається на ситуації в Сирії, і потоці біженців зокрема, неправдиві. Це пов’язано з розширенням впливу «Ісламської держави» в регіоні», – сказав він.

Росія, яка є союзником Асада, накопичує значну військову силу поблизу авіабази Латакія на заході Сирії. Ідеться про танки Т-90, важку артилерію, зенітні ракети і значну кількість особового складу, які, за повідомленнями, перебувають у Латакії.

Це турбує Вашингтон, який припускає, що дії Москви спрямовані на підтримку режиму Асада, а не на протистояння з угрупованням «Ісламська держава». Раніше цього тижня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував держсекретареві США Джону Керрі провести прямі переговори військових двох країн щодо координації дій у Сирії.

XS
SM
MD
LG