Доступність посилання

ТОП новини

У Міненерго поки не бачать підстав для перегляду тарифів на газ для населення


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляє, що його відомство наразі не бачить підстав для перегляду тарифів на газ для населення. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

«Більшість із вас бачила звіт «великої четвірки» (чотирьох найбільших аудиторських компаній – ред.) за тарифами, методологію і проведення розрахунків. Вони свідчать, що розрахунки проведені правильно. Насправді відповідь одна: на даний момент підстав для перегляду тарифів немає», – зазначив міністр у відповідь на критику деяких депутатів і вимогу знизити вартість газу для населення.

Володимир Демчишин, однак, сказав, що тарифи можуть переглядатися у майбутньому за умови скорочення імпорту газу і зниження ціни на цей енергоносій.

Раніше фракція «Батьківщина» повідомила про звернення до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності посадовців, винних у завищенні, на думку депутатів, тарифів на газ для населення. В уряді неодноразово називали ці тарифи обґрунтованими.

XS
SM
MD
LG