Доступність посилання

ТОП новини

Парубій не виключає, що Рада позбавлятиме депутатів недоторканності за спрощеною процедурою


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Верховна Рада за необхідності й надалі може надавати дозвіл на притягнення народних депутатів до відповідальності за зміненою процедурою. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій у відповідь на запитання, чи можливо, що парламент й надалі працюватиме так, як напередодні під час розгляду питання притягнення до відповідальності Ігоря Мосійчука.

«Таке було і, можливо, ще буде. Але наголошую: парламент ухвалює рішення про зміну процедури. Це важливо. Гройсман поставив питання про зміну процедури розгляду, і коли це було підтримано залом, тільки після цього він поставив на голосування», – зазначив Парубій.

За його словами, депутати виступають за скасування депутатської недоторканності, тому більшість не заперечує проти спрощеної системи голосування. «Парламентарі весь час наголошували на тому, що будь-яке подання, яке стосується народних депутатів, будуть підтримувати з тої простої причини, що ми концептуально виступаємо за скасування депутатської недоторканості», – сказав Андрій Парубій.

У пʼятницю суд має обрати запобіжний захід народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Напередодні Верховна Рада позбавила депутата недоторканності та дозволила його затримання. Це сталося після того, як генеральний прокурор Віктор Шокін продемонстрував у сесійній залі відео, зняте прихованою камерою, на якому начебто зафіксовано, як Мосійчук отримує хабар.

Дане відео Ігор Мосійчук назвав неправдивим. За його словами, відео склеєне з різних фрагментів, знятих із різних локацій, а фрази вирвані з контексту. Ігор Мосійчук назвав обвинувачення на свою адресу політичною помстою.

У Радикальній партії заявили про порушення процедури під час розгляду питання зняття недоторканності з Мосійчука.

XS
SM
MD
LG