Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині один військовий загинув і один поранений – речник АТО в області


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Речник антитерористичної операції в Луганській області Руслан Ткачук повідомив, що пізно ввечері у п’ятницю один український військовий загинув і один був поранений, хоча протягом усієї попередньої доби, дня п’ятниці й ночі на суботу, на території області вздовж лінії розмежування дотримувався режим припинення вогню.

За його словами, попередньо встановлено, що у п’ятницю близько 22.20 поблизу спостережного посту взводного опорного пункту підрозділу Збройних сил біля села Болотенного Станично-Луганського району українські військові виявили невідомих осіб та почали переслідувати їх. При цьому пролунали два вибухи; за однією з версій, імовірно, спрацювала міна-розтяжка. Один боєць АТО зазнав осколкових поранень кінцівок, інший загинув на місці.

Водночас, додав речник, підрозділи Збройних сил продовжують активно використовувати режим тиші для підвищення бойового вишколу, злагодження підрозділів та ремонту техніки. Також на Луганщині закінчуються роботи з дообладнання 2-ї та 3-ї лінії оборони, проводиться утеплення бліндажів та вогневих точок.

Зведених даних про втрати української сторони за попередній день по всій лінії фронту на цей час іще не оголошували.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG