Доступність посилання

ТОП новини

У Мюнхені відкрився «Октоберфест»


Дітер Райтер вибиває чіп із першої бочки «Октоберфесту», фото з минулого свята 2014 року
Дітер Райтер вибиває чіп із першої бочки «Октоберфесту», фото з минулого свята 2014 року

У Мюнхені, столиці федеральної землі Баварії в Німеччині, відкрився «Октоберфест» – традиційне свято пива й гулянь.

За традицією, свято відкрив мер міста Дітер Райтер, вибивши опівдні за місцевим часом чіп із бочки з пивом. Він запропонував тост за «мирний» «Октоберфест».

Присутні звернули увагу, що цього разу йому знадобилося два удари спеціального дерев’яного молота, щоб вибити чіп. Минулого року, коли він тільки став мером і робив це вперше, він вибив чіп тільки з четвертого удару.

Свято відбувається в час, коли у Мюнхені перебувають понад 20 тисяч біженців, переважно з країн Близького Сходу, і вони продовжують прибувати, хоч уже й у менших кількостях, ніж раніше. Їх приймають переважно привітно, але про всяк випадок поліція влаштувала посилену охорону луки Візн посеред міста, на якій відбувається свято, а на головному вокзалі Мюнхена поліція відокремлює потік приїжджих на свято від новоприбулих біженців.

«Октоберфест», який спершу відбувався в жовтні, та потім був перенесений на вересень, на час кращої погоди, був започаткований у Мюнхені 205 років тому і став щорічною традицією, яка переривалася тільки з надзвичайних причин – воєн, епідемій тощо. Нинішнє свято – вже 182-е. Пиво, яке тут п’ють літровими кухлями «масс», знову подорожчало: тепер його ціна від 10 євро до 10 євро 40 центрів за літровий кухоль. Свято протриває 16 днів.

XS
SM
MD
LG