Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні на свято міста відбувся «парад карапузів» із танком


День міста в Херсоні – немовлята, танки і дядя Гриша
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Херсонці 19 вересня відзначили 237-й день народження міста. Цього дня вперше назвали волонтера почесним громадянином міста і вп’яте відбувся «Парад карапузів», серед костюмів якого був імпровізований танк, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Цей танк – модернізований фарбованою фанерою дитячий візочок, який готували до параду три тижні. Пара у камуфляжі – військо, на руках у них – двомісячна «головнокомандувачка».

«В Україні важкі часи зараз, і захотілося нам трошки миру, а ми вважаємо, що це мирний танк. І хочеться, щоб в Україні, в тому числі в Херсоні, ніколи не було ворожої бойової техніки», – розповів батько Рустам Авдєєв.

Урочиста частина цьогоріч обійшлася без костюмованої російської цариці Катерини Другої, але із традиційним херсонським поєднанням синьо-жовтого прапора та постаті засновника херсонської фортеці – російського князя Потьомкіна.

«Наша історія починалася набагато раніше, аніж побудова цієї фортеці, але розбудова нашого міста справді почалася саме із захисних споруд. І сьогодні це виглядає теж символічно – ми знову повертаємось як місто-фортеця на нових кордонах, на тимчасових кордонах з російським агресором, але нічого. Все буде добре, і кордони повернуться на свої історичні позиції», – упевнений міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Уперше за історію Дня міста почесним громадянином Херсона став волонтер, улюбленець херсонців дядя Гриша. Це 68-річний афганець, який збирає пожертви на допомогу українським військовим біля одного з найбільших торговельних центрів Херсона. Григорій Янченко зізнався, що його популярність допомогла зібрати вже понад 800 тисяч гривень.

«Спочатку всі думали, що я збираю гроші, мабуть, для себе. Але потім за допомогою мас-медіа – радіо, телебачення всі зрозуміли, що я це роблю не для себе, а для бійців АТО, для бійців, які на Чонгарі, на Сході, все це робиться тільки для них», – розповів волонтер.

XS
SM
MD
LG