Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: тисячі людей вийдуть на вулиці Стамбула з гаслами проти тероризму


У неділю, 20 вересня, тисячі людей вийдуть на вулиці Стамбула, як очікується, для участі в акції проти тероризму. Демонстрація матиме назву «Один голос проти тероризму» і проходитиме на площі Єнікапі за посередництва турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Кількість людей на мітингу дасть уявлення про рівень народної підтримки Ердогана у його боротьбі проти бойовиків з «Робітничої партії Курдистану».

19 вересня державне інформаційне агентство Туреччини повідомило, що в результаті повітряних ударів проти членів «Робітничої партії Курдистану» було вбито щонайменше 55 бойовиків.

«Партія справедливості і розвитку» Ердогана нині прагне повернути симпатії електорату, втрачені під час виборів у червні, коли його партія позбулася більшості і була змушена піти на коаліційні переговори, які зрештою закінчилися невдачею – на 1 листопада призначені нові вибори.

Аналітики кажуть, що повітряні удари проти бойовиків-курдів пов'язанані якраз із виборчими невдачами партії Ердогана.

Курдське збройне сепаратистське угруповання «Робітнича партія Курдистану», яке не є партією, з кінця 1970-х років під різними назвами бореться за самостійність чи принаймні широку автономію для турецьких курдів на південному сході Туреччини. За час цього протистояння між курдами і державним керівництвом у Туреччині загинуло понад 45 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG