Доступність посилання

ТОП новини

Влада не обмежиться затриманням депутата Мосійчука – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що влада має політичну волю боротися з корупцією і не обмежиться затриманням народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

«Я не знаю, що будуть робити правоохоронці, і я лише вимагаю того, щоб демонструвати, що і у країні, і у мене є політична воля, щоб хабарник та корупціонер сидів у в’язниці. Я б вніс зараз зміни до закону про регламент Верховної Ради, які дали б можливість затримувати злочинців, що прикриваються депутатською недоторканністю та мандатом», – заявив Порошенко в інтерв’ю українським каналам, яке транслювалося у неділю, 20 вересня.

За словами президента, депутати-члени регламентного комітету, не повинні «підміняти собою правоохоронні органи і суди».

18 вересня Печерський районний суд Києва обрав для народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж 60 діб, до 15 листопада, без можливості внесення застави. Це рішення може бути оскаржене.

Мосійчук у відповідь заявив, що оголошує голодування.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, в одержанні неправомірної вигоди.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики у будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

На цю ж тему:

18.09.2015
Якщо не буде нових подань, то Мосійчука взяли за політику – депутат Добродомов

Розцінки на корупційні послуги, на яких погорів депутат-радикал, ніколи не були великим секретом далі
XS
SM
MD
LG