Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики на Донбасі двічі провокували українських військових – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що з півночі до 18 години бойовики на Донбасі двічі провокували українських військових, обстрілюючи їхні позиції.

«Об 11.30 на артемівському напрямку наш опорний пункт у Луганському, злочинці обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів. А близько 14 години, бойовики на підконтрольній їм території відкрили вогонь зі стрілецької зброї у напрямку лінії розмежування у районі Майорська», – повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним заявили, що упродовж минулої доби сили АТО дев’ять разів порушили режим перемир’я.

В угрупованні «ЛНР», також визнаному в Україні терористичним, кажуть про шість обстрілів з боку українських військових за минулу добу.

За лютневими мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG