Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: за минулу ніч жодна вантажівка не перетнула адмінкордон із Кримом


Олег Слободян
Олег Слободян

За минулу ніч і ранок понеділка, 21 вересня, жодна вантажівка не перетнула адміністративний кордон із Кримом в Херсонській області, деякі водії фур покидають пропускні пункти і повертаються на материкову частину України. Про це проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

За його словами, станом на 11:00 21 вересня, у пункті пропуску «Каланчак» є близько 80 вантажівок, у пункті пропуску «Чаплинка» – близько 110 фур, в пункті пропуску «Чонгар» вантажних машин немає.

Раніше в пунктах пропуску «Каланчак» і «Чаплинка» перебувало приблизно по 150 вантажівок, що дозволяє зробити висновки про те, скільки водіїв вирішили повернутися, повідомив Слободян.

Прес-секретар Державної прикордонної служби України наголосив, що ситуація на адміністративному кордоні з Кримом спокійна – легкові автомобілі без проблем проїжджають на територію Криму і назад, також з Криму через пункти пропуску вільно проїжджають порожні вантажівки, що мають реєстрацію на материковій частині України.

«Вранці у нас відбулася нарада спільно з правоохоронними органами та представниками Меджлісу. Обговорили ситуацію і координацію дій. Жодних проблем, пов’язаних з блокадою Криму, на сьогодні немає», – додав він.

Також у прес-службі прикордонного управління російського ФСБ у справах Криму повідомляють, що рух вантажних автомобілів з боку материкової України в Крим перекрито на всіх трьох пунктах пропуску.

20 вересня о 12:00 розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон будуть безперешкодно пропускатися пішоходи та легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Російська влада Криму вважає, що жителі півострова не відчують наслідків «продовольчої блокади».

XS
SM
MD
LG