Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв підписав розпорядження про будівництво залізниці в обхід території України


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про будівництво ділянки залізниці Журавка – Міллерово в обхід території України.

«Підписав розпорядження про порядок будівництва залізниці на ділянці Журавка – Міллерово… це те відгалуження, яке створюється для того, щоб оминути територію України. Ця нова гілка пройде по території Воронезької області в Ростовську область», – сказав Медведєв під час наради з віце-прем’єрами.

У квітні повідомлялось, що російські залізничні війська приступили до будівництва залізниці на ділянці Журавка (Воронезька область) − Міллерово (Ростовська область) протяжністю 18 кілометрів, яка дозволить пустити потяги в обхід України.

ВАТ «Російські залізниці» (РЖД) ще в березні 2014 року запропонувало побудувати залізничну лінію на півдні Росії, яка б не перетинала кілька разів кордон із Україною. Перший віце-президент РЖД Вадим Морозов мотивував тоді необхідність наявності цієї дороги тим, що вона забезпечить «сталий, впевнений і ні від кого не залежний рух у південному напрямку».

Наприкінці лютого, на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування.

XS
SM
MD
LG