Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ: «вибори» сепаратистів не визнає жодна країна-член НАТО


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що «вибори» сепаратистів не визнає жодна країна-член НАТО.

«Будь-які вибори, які відбудуться на сході Україні, які не будуть відповідати українському законодавству, будуть вважатися порушенням Мінських угод, вони будуть вважатися фейковими виборами, не будуть визнані жодною країною-членом НАТО», – сказав він у Львові.

«Найважливіше, щоб ці вибори базувалися на українському законодавстві. Це важлива частина імплементації Мінських угод», – наголосив генсекретар НАТО.

Столтенберґ 21 вересня прибув з дводенним візитом до України.

Верховна Рада України раніше ухвалила закон, що визначає правила проведення місцевих виборів 25 жовтня. У перехідних положеннях закону зазначено, що чергові вибори до органів місцевого самоврядування в окупованих Криму і Севастополі, а також у частині Донецької і Луганської областей не проводяться.

Угруповання «ДНР», що контролює частину Донеччини, заявило про намір провести «місцеві вибори» на окупованій бойовиками території Донеччини 18 жовтня. У луганському збройному сепаратистському угрупованні «ЛНР» теж заявили, що проведуть власні «вибори», окремі від решти України, тільки 1 листопада.

Україна неодноразово застерігала сепаратистів від проведення будь-яких «виборів» на окупованих територіях, називаючи це зривом Мінських домовленостей. Згідно з Мінськими угодами, вибори на цих територіях можуть відбутися лише згідно з українським законодавством.

XS
SM
MD
LG