Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США у Росії опублікувало колажі з Теффтом після фейку «РЕН ТВ»


Флешмоб проти російської пропаганди: посол Джон Теффт на Місяці
Флешмоб проти російської пропаганди: посол Джон Теффт на Місяці

Посольство США у Росії з гумором відреагувало на повідомлення низки російських ЗМІ і «прокремлівських» блогерів, що американський посол Джон Теффт нібито в неділю відвідав мітинг опозиції у московському районі Мар’їно.

Картинку з «Теффтом у Мар’їні» опублікував у себе у Twitter, зокрема, російський телеканал «РЕН ТВ». На цьому «фото» зображений Теффт, який відповідає на питання журналістів на тлі сцени опозиційного мітингу. Однак сам посол і мікрофони виглядали точно так само, як і на фотографії, зробленій у лютому на місці вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

У відповідь на це на сторінці Twitter посольства США у Росії оприлюднили низку схожих за стилем колажів з зображенням Теффта у різних місцях – на місці вбивства Нємцова, на мітингу опозиції, на хокейному полі та на Місяці.

«Посол Теффт провів вчорашній вихідний удома. Але завдяки фотошопу можна опинитися де завгодно», – наголосили у посольстві США у Росії.

Флешмоб з колажами американського посольства підтримали інші блогери.

Телеканалові «РЕН ТВ» довелося визнати помилку.

У московському районі Мар’їно у неділю, 20 вересня, пройшов мітинг російської опозиції «За змінюваність влади». За даними російської організації «Білий лічильник», у ньому взяли участь близько семи тисяч людей; за даними поліції, близько п’ятисот, а журналісти нарахували до тисячі учасників. Мітингувальники вимагали скасування цензури, звільнення політв’язнів, допуску опозиції на вибори, припинення війни на сході України та боротьби з корупцією.

XS
SM
MD
LG