Доступність посилання

ТОП новини

Росія наполягає на «прямому діалозі» України з сепаратистами Донбасу


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Росія вважає частиною мінських угод свою вимогу прямих переговорів між українською владою та проросійськими бойовиками з угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними. Про це сказав 21 вересня на брифінгу після зустрічі в Москві з японським колегою Фуміо Кішидою міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«З урахуванням відомої позиції Японії у зв’язку з українською кризою ми дали докладні роз’яснення наших дій, які спираються на міцну основу мінських угод, яким немає альтернативи і виконання яких залежить насамперед від здатності Києва налагодити прямий діалог із Донецьком та Луганськом», – наголосив Лавров.

Українська влада не готова до прямих переговорів із очільниками збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР», яких не вважає легітимними представниками Донбасу. Водночас у Києві кажуть, що зобов’язані будуть вести діалог із новою місцевою владою, обраною відповідно до українського законодавства.

Укладені в Мінську 12 лютого домовленості передбачають, що до кінця 2015 року в окремих районах Донецької та Луганської областей мають відбутися місцеві вибори за українським законодавством.

XS
SM
MD
LG