Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» готові перенести свої «вибори»


Представник угруповання «ЛНР» на переговорах у Мінську Владислав Дейнего
Представник угруповання «ЛНР» на переговорах у Мінську Владислав Дейнего

Представник угруповання «ЛНР» на переговорах у Мінську Владислав Дейнего заявив про можливість відкладення виборів на контрольованих бойовиками територіях. Про це йдеться в його заяві перед початком роботи 22 вересня в білоруській столиці Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп.

За словами Дейнега, сепаратисти підготували план-графік «з адекватними термінами виконання» домовленостей. Це план підготовлений, «виходячи з чинного законодавства України», твердить представник угруповання «ЛНР».

«Всі нормативні акти, передбачені Комплексом заходів (з реалізації мінських угод – ред.), мають бути узгоджені з представниками «республік» (так сепаратисти називають свої збройні угруповання – ред.) і можуть бути ухвалені в запропоновані терміни. Виходячи з цього, ми прорахували дату проведення місцевих виборів на Донбасі – 21 лютого 2016 року», – заявляє Владислав Дейнего.

Мінські домовленості, укладені в лютому, передбачають проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством до кінця 2015 року.

В Україні, за винятком територій Криму та частини Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. На територіях, контрольованих «ДНР», «виборчий процес» уже розпочався.

Українська влада не готова до прямих переговорів із очільниками збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР», яких не вважає легітимними представниками Донбасу. Водночас у Києві кажуть, що зобов’язані будуть вести діалог із новою місцевою владою, обраною відповідно до українського законодавства.

Росія вважає частиною мінських угод свою вимогу прямих переговорів між українською владою та проросійськими бойовиками з угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними. Про це сказав 21 вересня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

XS
SM
MD
LG