Доступність посилання

ТОП новини

Міністри ЄС обговорюють міграційну кризу


Міністри внутрішніх справ Європейського союзу зустрічаються сьогодні в Брюсселі, щоб обговорити питання, як розмістити 120 тисяч мігрантів у країнах-членах ЄС.

Перед зустріччю в Брюсселі Чехія вкотре заявила, що не прийме системи квотування при розміщенні мігрантів. Цю ж позицію розділяють ще деякі центральноєвропейські країни.

23 вересня лідери ЄС мають провести надзвичайний саміт щодо міграційної кризи.

Тим часом, у Хорватії спалахнули бійки між поліцією і мігрантами. Проблеми почалися вранці 22 вересня в новому транзитному таборі в східному селі Опатовач. Люди в таборі почали підходити до воріт і вимагати, щоб їх випустили, оскільки влада пообіцяла їм, що вони перебуватимуть тут 24 години, а потім зможуть продовжити свою подорож. Поліція відштовхувала людей від воріт.

Після того, як днями свій кордон із Сербією закрила Угорщина, мігранти, які прагнуть через Сербію дістатися до заможних країн Європейського союзу, рушили на Хорватію, щоб добиратися до Німеччини й далі через цю країну. Згодом Хорватія закрила сім із восьми своїх пунктів пропуску на кордоні з Сербією.

Європа зіткнулася з найбільшою за десятиліття кризою після того, як десятки тисяч людей, які втікають переважно від конфліктів і бідності на Близькому Сході, в Африці й Азії, прибувають на континент.

XS
SM
MD
LG