Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявляє, що за злочини проти Майдану вже покарали понад 120 людей


Архівне фото
Архівне фото

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що за злочини проти учасників Майдану вже покарали понад 120 людей.

Аваков зазначив, що серед людей, яких уже притягнули до відповідальності, є як безпосередні учасники злочинів, зокрема убивств, так і люди, які видавали так званим «тітушкам» зброю зі складів МВС або брали участь у їхній організації.

«Є процедури, які потребують часу. Ви говорите, що ніхто не сидить і не покараний за злочини на Майдані. Це не так. Правда тільки в тому, що, напевно, потрібно опублікувати такий собі маркеролог (список. – ред.) усіх покараних, заарештованих, затриманих і притягнених. З тієї інформації, що в мене є, їх більш як 120 осіб», – зазначив Арсен Аваков, слова якого цитує прес-служба МВС.

Він заявив, що йдеться лише про ті випадки, які розслідувало МВС, більше інформації має Генеральна прокуратура України.

У липні активісти створили спеціальний сайт, де повідомляють про хід та результати розслідувань злочинів проти активістів Майдану.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.
До цього часу винних за ці злочини не встановили.

У ГПУ заявляли, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені.

Наразі в суді розглядають справу проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG