Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти хочуть прив’язати звільнення заручників до амністії – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Уповноважена президента України з врегулювання ситуації на Донбасі, представник Києва у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що сепаратисти намагаються прив’язати питання звільнення заручників до питання амністії.

«Якщо говорити про гуманітарну підгрупу, немає новин про заручників, це питання у центрі нашої уваги, але бойовики намагаються прив’язати його до питання амністії, що є чистим шантажем. До речі, світовий досвід говорить, що амністія застосовується тільки після закінчення конфлікту, а не під час. А у нас збройні формування ще розгулюють по Донбасу. Також причетні до воєнних злочинів і злочинів проти людяності ні під які амністії не підпадають, що чітко зафіксовано і у відповідному українському законі», – написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook після переговорів у Мінську.

Вона наголосила, що за інформацією СБУ, у заручниках досі залишається 156 громадян України серед яких як військові, так і цивільні.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських домовленостей.

У вівторок, 22 вересня, у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників сепаратистів. Під час цієї зустрічі сторони не домовилися ні про вибори на окупованій території Донбасі, ні про відведення озброєння від лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG