Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку чекають на Путіна, Меркель та інших світових лідерів


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін (архівне фото)
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін (архівне фото)

На щорічних зборах Організації Об’єднаних Націй з 25 вересня чекають на значну кількість світових лідерів, серед яких буде папа Римський, лідери Росії, Китаю, Ірану та Німеччини.

«Тиждень високого представництва на Генеральній асамблеї завжди відомий як майданчик для дипломатичних контактів, але я думаю, що цього року б’є рекорди», – відзначила посол США в ООН Саманта Пауер, зазначивши, що найбільша кількість світових лідерів в історії ООН може відвідати сесію Генеральної асамблеї.

Папа Франциск виступить із трибуни ООН 25 вересня під час свого першого візиту до Сполучених Штатів. Сі Цзіньпін, який також перебуває у США з державним візитом, дебютуватиме в ООН як голова Китаю.

Також нечастою є поява в штаб-квартирі ООН канцлера Німеччини Анґели Меркель, президента Росії Володимира Путіна, президента Ірану Хасана Роугані та кубинського лідера Рауля Кастро.

Путін, як очікується, виступить 28 вересня і говоритиме про Сирію і необхідність об’єднатися для боротьби з тероризмом.

Під час візиту президента України Петра Порошенка до Нью-Йорка у рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН очікується два його виступи. 27 вересня Порошенко виступить на Саміті сталого розвитку, а 29 вересня – на пленарних дебатах.

Цього року ООН відзначає 70-ту річницю від створення цієї міжнародної організації.

XS
SM
MD
LG