Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: 1 військовий загинув, 2 поранені за добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Один український військовий загинув і двоє були поранені внаслідок підриву на міні в Луганській області 23 вересня, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося в районі Бахмутської траси.

Як заявив Лисенко, 23 вересня порушення режиму тиші було зафіксоване лише на луганському напрямку. «Зокрема, ввечері відбулося три ворожих збройних провокації східніше села Кримське, що на північ від Бахмутської траси. Противник застосовував стрілецьку зброю, також працювали ворожі снайпери. Поблизу Золотого бойовики обстріляли наших бійців, що патрулювали лінію розмежування, пересуваючись бронеавтомобілем «Кугуар». Завдяки влучному вогню у відповідь і надійній броні наші воїни не постраждали, а ворог відступив на південь – до окупованого Первомайська», – поінформував речник.

На донецькому і маріупольському напрямках, за його словами, вчора було «абсолютно спокійно».

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, на своїх сайтах звинувачують сили АТО у трьох обстрілах. Про жертви чи поранених вони не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» заявили про поранення одного з бойовиків внаслідок обстрілу українських сил.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG