Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані критикують Саудівську Аравію через трагедію поблизу Мекки


В Ірані заявляють, що влада Саудівської Аравії винна у трагедії поблизу Мекки, де щонайменше 717 людей загинули, ще 805 були поранені через тисняву.

Тиснява виникла під час одного з ритуалів у долині Міна недалеко від Мекки. У символічному побиванні камінням диявола в день одного з головних мусульманських свят Ід-аль-Адха брали участь сотні тисяч паломників.

Голова організації хаджу в Ірані Саїд Огаді заявив, виступаючи на іранському телебаченні, що два з проходів у Міні були закриті, що, за його словами, і спричинило трагедію.

Сотні паломників загинули через тисняву поблизу Мекки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

За його словами, влада Саудівської Аравії має відповісти за загиблих, серед яких, за деякими даним, є і громадяни Ірану.

За цей місяць це вже друга трагедія в Саудівській Аравії з великою кількістю жертв. 11 вересня 111 вірян загинули при падінні будівельного крана на території головної мечеті Мекки.

Цього року п’ятиденний хадж у Саудівській Аравії – традиційне паломництво мусульман до святинь ісламу – почався 22 вересня. У ньому беруть участь близько двох мільйонів мусульман зі 164 країн світу.

XS
SM
MD
LG