Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: по українських позиціях у Попасній стріляв снайпер


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 вересня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 вересня 2015 року

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції 24 вересня залишалася спокійною, проте в першій половині дня українські позиції в Попасній на Луганщині обстрілював снайпер, повідомили в штабі АТО.

«Незважаючи на відносне затишшя, сили АТО у повній бойовій готовності перебувають на позиціях і в будь-який момент готові дати адекватну відповідь ворогу», – йдеться в повідомленні військових.

Сепаратисти не повідомляють про обстріли контрольованих ними територій. Водночас бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, повідомили про вибух невідомого пристрою на полігоні біля контрольованого ними Торезу, внаслідок чого, за їхніми словами, загинула дитина. За повідомленням сепаратистів, цей випадок розглядають як «теракт».

У «ДНР» також заявляють, що зафіксували поблизу лінії зіткнення дві нові реактивні батареї реактивної систем залпового вогню «Град» і ракетну установку «Ураган» українських силовиків.

В ОБСЄ раніше сьогодні заявили, що незважаючи на нинішнє затишшя в зоні бойових дій на Донбасі, існує загроза відновлення ескалації насильства.

За словами заступника керівника місії ОБСЄ в Україні Александра Гуґа, про це свідчать обміни обстрілами, а також пересування військової техніки по обидва боки лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG