Доступність посилання

ТОП новини

Уряд призначив в.о. директора Центру оцінювання якості освіти


Міністр освіти Сергій Квіт
Міністр освіти Сергій Квіт

Виконувачем обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти призначили Вадима Карандія, повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

«Уряд задовольнив заяву Ігоря Лікарчука... На сьогодні в.о. обов’язків директора призначений Вадим Анатолійович Карандій», – повідомив міністр.

За словами Квіта, Карандій до цього очолював державне підприємство «Інфоресурс», а раніше обіймав посаду заступника директора УЦОЯО.

При цьому глава Міносвіти також заявив, що в УЦОЯО буде частково змінено кадровий склад, зокрема серед IT-співробітників.

17 вересня директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук повідомив, що подав у відставку.

22 липня уряд усунув його від виконання обов’язків на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою у зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

Перед цим у ГПУ повідомили, що просять суд про арешт і відсторонення від посади першого заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти.

У Міністерстві освіти вказали на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявили, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури. У Міносвіти також висловили сподівання, що кримінальне впровадження жодним чином не вплине на вступну кампанію чи ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG