Доступність посилання

ТОП новини

Столична організація зволікає зі знесенням незаконної надбудови над Будинком профспілок – «Схеми»


Київська рада профспілок зволікає зі знесенням двох незаконно надбудованих поверхів над Будинком профспілок на майдані Незалежності. Про це повідомляє програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та «Першого суспільного».

Нещодавно на надбудованих поверхах приміщення з’явилися спеціальні конструкції, якими зазвичай кріплять зовнішню рекламу. Хоча, відповідно до підписаного на початку літа меморандуму, Київська рада профспілок зобов’язувалася знести цю незаконну надбудову.

Водночас Київський міський голова Віталій Кличко запевняє, що меморандум буде виконано.

На запитання журналіста програми «Схеми», коли все ж таки знесуть незаконну надбудову, він відповів: «Скоро знесуть. Там є своя процедура».

Незаконні поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром». Це – фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігуранта кримінальних хронік столиці Івана Балабана.

За домовленістю з міською владою, компанія має отримати землю у дворі Будинку профспілок в обмін на знесення незаконних поверхів. Таку схему в столиці забудовники часто використовують для рейдерського захоплення цінної землі.

XS
SM
MD
LG