Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відбув до США, щоб зміцнити коаліцію на підтримку України


Президент України Петро Порошенко повідомив, що головною метою його участі в 70-й сесії Генеральної асамблеї ООН є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, а також донесення необхідності реформування Ради безпеки в частині права вето постійних членів. Про це, як інформує президентська прес-служба, голова держави заявив в інтерв’ю українським телеканалам, яке передувало його від’їзду до Нью-Йорка.

«Те, чого Україна потребує як повітря – міцність коаліції, єдність та солідарність світу з Україною», – сказав президент. Порошенко нагадав, що однією з перших міжнародних реакцій, яка засуджувала незаконну анексію Криму, було рішення Генеральної асамблеї ООН, за яке проголосувало 100 країн-членів.

Крім того, президент очікує на зусилля з реформування Ради безпеки ООН, зокрема, обмеження права вето постійних членів цього органу, зокрема, Росії, «в тих випадках, коли мова йде про масові вбивства людей».

«Бо навіть із моральної точки зору застосування права вето в таких випадках – це ліцензія на вбивство. Воно на сьогодні серйозно перешкоджає справедливому та неупередженому розслідуванню або застосуванню ООН тих інструментів та важелів, які є в її розпорядженні», – зазначив Порошенко.

Увечері 26 вересня президент України відбув до США. Згідно з програмою поїздки, 27 вересня, Порошенко виступить на саміті ООН щодо ухвалення цілей сталого розвитку. 28 вересня він візьме участь у відкритті 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, а також у саміті з питань діяльності з підтримки миру. Наступного дня, 29 вересня, заплановано виступ президента України на пленарних дебатах в ООН.

XS
SM
MD
LG