Доступність посилання

ТОП новини

До Дня туризму в Дніпропетровську рекламують регіон і збирають кошти бійцям АТО


У неділю в Дніпропетровську в парку імені Шевченка до Дня туризму організували фестиваль промоції регіону та збору коштів бійцям АТО.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, в парку розгорнули виставку-презентацію садиб, культурних і туристичних місць. Відвідувачам розповідають про традиції Дніпропетровщини, пригощають національними стравами, проводять майстер-класи і конкурси.

Упродовж свята просто неба також триває збір коштів на підтримку бійців АТО. За словами волонтерів, усі гроші вони витратять на закупівлю ліків для вояків, щолікуються в обласному військовому шпиталі.

Гіди-аматори проводять на фестивалі екскурсії-фантасмагорії, розповіла заступник управління культури Дніпропетровської ОДА Світлана Світлічна: «Ми запропонували студентам дніпропетровських вишів та учням шкіл обрати улюблене місце в парку і за допомогою фантазії, кмітливості і декорацій представити в ньому якусь країну».

Всесвітній День туризму започаткували 1979 року в Іспанії. Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації (виконавчого органу ООН) у 1997 році.

XS
SM
MD
LG