Доступність посилання

ТОП новини

Посол Росії в Польщі після критики відмовився від своєї заяви про Другу світову війну


Сергій Андреєв
Сергій Андреєв

Посол Росії в Польщі Сергій Андреєв відмовляється від своєї заяви про те, що Варшава «частково відповідальна» за початок Другої світової війни, і каже, що його слова неправильно зрозуміли.

«Я не мав на увазі, що Польща несе частину відповідальності за початок Другої світової війни. Шкодую, що я був недостатньо точним», – заявив Андреєв 28 вересня у Варшаві.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало російського посла після його заяви, що пролунала 25 вересня в ефірі телеканалу TVN24. «Польська політика призвела до катастрофи, що сталася у вересні 1939 року, оскільки впродовж 30-х років ХХ століття Польща неодноразово блокувала створення коаліції проти гітлерівської Німеччини. Тому Польща частково відповідальна за катастрофу, яка сталася у вересні 1939 року», – сказав Андреєв.

У своєму коментарі МЗС Польщі заявило, що «здивоване і стурбоване» заявами Андреєва про причини початку Другої світової війни. Відомство зазначило, що такі заяви шкодять російсько-польським відносинам.

Близько шести мільйонів поляків загинули під час Другої світової війни, це більше ніж шоста частина довоєнного населення країни.

XS
SM
MD
LG