Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська доправили 13 поранених бійців, 4 – у тяжкому стані


До Дніпропетровська на вихідних гелікоптером доправили 13 поранених бійців із зони АТО, повідомляють у дніпропетровських лікарнях.

За даними медиків, чотирьох військових транспортували до обласної лікарні імені Мечникова, ще 9 – до військового шпиталю. Бійці були поранені у зоні АТО в різні дні.

У лікарні імені Мечникова Радіо Свобода уточнили, що четверо бійців, доправлених до їхньої лікарні, поранені на Донбасі минулого тижня, стан усіх чотирьох оцінюють як тяжкий, наразі вони перебувають у реанімації.

За даними головного лікаря Сергія Риженка, троє бійців постраждали від вибуху гранати під Амвросіївкою, ймовірно, через необережне поводження з боєприпасами, ще один – 29-річний солдат – отримав кульове поранення під серце поблизу шахти Бутова 24 вересня.

За інформацією медиків, бійця 93-ї бригади, в якого наскрізне кульове поранення зі снайперської гвинтівки, спершу прооперували в лікарні Селідова на Донеччині, а потім гелікоптером доправили до Дніпропетровська. Щоб врятувати життя чоловікові, військовим хірургам довелося видалити селезінку й перелити понад півтора літра крові.

Від початку проведення АТО до лікарень Дніпропетровської області доправили понад 5,3 тисячі поранених бійців. 2,3 тисячі з них екстрено прооперували.

XS
SM
MD
LG