Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі діють як бойовики «Аш-Шабаб» у Сомалі – Бєлоколос


Олег Бєлоколос
Олег Бєлоколос

Заборонивши гуманітарним місіям ООН працювати на Донбасі, сепаратисти діють приблизно так, як і радикальне ісламське угруповання «Аш-Шабаб» у Сомалі. Про це експерт благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Олег Бєлоколос заявив в ефірі Радіо Свобода.

На його думку, Україна мала б порушити це питання і провести такі паралелі на Генеральній Асамблеї ООН.

«Приблизно так діяла «Аш-Шабаб» у Сомалі. Тобто Україні можна було б використати це і провести паралель між цими групами сепаратистів і терористами «Аль-Шабаб». Це був би наочний приклад для світової спільноти, хто і як там діє, і кого підтримує Росія. Це створило б певне тло для майбутнього виступу президента Путіна на Генеральній Асамблеї ООН», – сказав Бєлоколос.

Він також вважає, що президент України, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН, мав би наголосити на численних випадках порушень прав людини та ще раз усім нагадати, що на сході України загинули 7962 людини (останні дані ООН).

На 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН стартували щорічні загальні дебати, які триватимуть до 3 жовтня.

Раніше в угрупованнях «ЛНР» і «ДНР» заявили, що співробітники міжнародних гуманітарних організацій, які не отримали акредитацію на територіях, підконтрольних сепаратистам, мають залишити ці території.

У «ЛНР» і «ДНР» заявили, що акредитацію на роботу отримав лише Міжнародний комітет Червоного Хреста.

XS
SM
MD
LG