Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала на хабарі працівника інспекції з питань захисту прав споживачів Києва


Правоохоронці затримали під час отримання хабара службовця київської Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, повідомляє сайт СБУ.

«Головний спеціаліст держустанови вимагав 20 тисяч гривень від столичного підприємця за непроведення позапланових перевірок його господарської діяльності та ненакладення штрафних санкцій», – йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, чоловіка затримали разом з посередником, який мав передати службовцеві новий смартфон, вартість якого відповідає розміру «неправомірної вигоди», за статтею про яку і порушено справу. Вирішується питання про взяття під варту затриманого.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання корупції», покликаний боротися з її проявами, зокрема на чиновницьких щаблях.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції. Усі ці органи, за деякими прогнозами, після повного формування складу мають запрацювати до кінця року.

XS
SM
MD
LG