Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві продовжив арешт російським військовим


Олександр Александров (п) і Євген Єрофеєв
Олександр Александров (п) і Євген Єрофеєв

Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт двох затриманих на Луганщині російських військових Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова до 21 листопада. Крім того, суд вирішив передати їхню справу до Апеляційного суду Києва з подальшою передачею у Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ України для визначення підсудності справи.

Таку ухвалу оголосив суддя, що головує в колегії Голосіївського райсуду Києва, Микола Дідик.

Раніше адвокати Єрофеєва й Александрова висловили переконання, що матеріали справи мають розглядатися в Новоайдарському суді на Луганщині, оскільки події, які інкримінуються російським спецпризначенцям, відбулися саме в тій місцевості.

Обвинувачення наполягало, що за місцем подій неможливо провести засідання суду з міркувань безпеки. Сьогодні відбувалося підготовче засіадння у справі.

Російські військові Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні цього року в Луганській області. Вони називають себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

Наприкінці серпня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що досудове розслідування щодо Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова завершене.

У прокуратурі уточнили, що їх підозрюють в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України та інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG