Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: сьогодні мій останній бій із беззаконням російської влади


Надія Савченко в суді російського Донецька, 29 вересня 2015 року
Надія Савченко в суді російського Донецька, 29 вересня 2015 року

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко заявляє, що сьогодні в суді в російському Донецьку починає свій «останній бій з лицемірством і беззаконням російської влади».

«Суд не буде чесним і справедливим. У Росії це неможливо, тут суд і слідство – це маріонетки Кремля. Бій буде за те, щоб показати всьому цивілізованому і прогресивному світові правду про Росію і про злочини її влади. Останній бій – найтяжчий бій. Дякую вам усім, що не залишали і не залишаєте мене і Україну в цій нелегкій боротьбі», – написала Савченко у зверненні, яке оприлюднили її адвокати.

Сьогодні суд у Донецьку Ростовської області Росії допитує Надію Савченко. При цьому суддя відхилив її клопотання про допит за допомогою «детектора брехні», а також про трансляцію карт під час надання свідчень.

Надія Савченко дає свідчення російською мовою, заявивши перед цим, що перекладач буде підказувати їй слова у разі потреби.

«Мені складно говорити російською, але ділити фрази для перекладача ще важче. Я буду давати свідчення російською, ніхто не проти?», – сказала українка в суді.

Минулого тижня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Надії Савченко за участі колегії з трьох суддів. На першому засіданні 22 вересня Надія Савченко заявила про намір давати свідчення на «детекторі брехні».

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG