Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» оцінює збитки від анексії Криму в 19,6 мільярда гривень – звіт


Збитки «Нафтогазу України» від втрати активів у Криму через його анексію Росією в 2014 році склали 19,6 мільярда гривень, йдеться в річному звіті національної акціонерної компанії.

У документі, оприлюдненому на сайті компанії, «Нафтогаз» заявляє, що 7,2 мільярда гривень збитків зазнав через окупацію частини Донецької й Луганської областей і бойових дій на сході України, які тривають від весни 2014 року.

Загалом чистий збиток компанії в 2014 році склав 88,4 мільярда гривень, що майже в п’ять разів перевищує збиток попереднього року. 74% збитку спричинили зовнішні фактори, на які керівництво групи не мало жодного впливу, додали в «Нафтогазі». Такими факторами, крім анексії Криму й окупації частини східних регіонів, у компанії назвали девальвацію гривні і збитки від реалізації природного газу.

«Нафтогаз України» об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту й зберігання природного газу в підземних сховищах, а також транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

XS
SM
MD
LG