Доступність посилання

ТОП новини

МНС Росії: Москва завтра направить черговий «гуманітарний конвой» на Донбас


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У середу, 30 вересня, на Донбас має заїхати вже 40-й «гуманітарний конвой» Росії, повідомило МНС Росії.

«У Ростовській області завершилось формування 40-ї колони МНС із гуманітарною допомогою для мешканців Донецької та Луганської областе. Виїзд з Донського центру МНС відбудеться 30 вересня», – йдеться у повідомленні.

У МНС Росії заявляють, що на Донбас мають вирушити 100 автомобілів, які нібито завантажені гуманітарною допомогою загальною вагою понад 1200 тонн.

Останній «гуманітарний конвой» Росії в’їхав на територію України 24 вересня, українські прикордонники зробили тільки візуальний огляд вмісту вантажівок.

Минулого тижня угруповання «ДНР» відмовилась пропустити на свою територію вантажівки з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету «Червоного хреста».

Згодом в угрупованнях «ЛНР» і «ДНР» заявили, що співробітники міжнародних гуманітарних організацій, які не отримали акредитацію на територіях, підконтрольних сепаратистам, мають залишити ці території. Прицьому в «ЛНР» і «ДНР» заявили, що акредитацію на роботу отримав лише Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Росія від літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі «гуманітарні конвої» – колони вантажівок, вміст яких українським прикордонникам і представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста не показують.

У МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги».

XS
SM
MD
LG