Доступність посилання

ТОП новини

У ДУС знову заявляють, що простий українець може заселитися на держдачі в Кончі-Заспі


Конча-Заспа
Конча-Заспа

Виконувач обов’язків керівника Державного управління справами Сергій Борзов заявляє, що від початку поточного року на держдачі в Пущі-Водиці та Кончі-Заспі можуть заселятися усі охочі.

За його словами, станом на сьогодні в Пущі-Водиці та Кончі-Заспі вже заселилось 160 родин простих громадян, водночас в Пущі-Водиці вільними залишаються 4 номери в пансіонаті та лише 1 будинок, а в Кончі-Заспі – практично всі номери та будинки заселені.

Борозов додав, що витрати на утримання комплексів у цьому році становлять 3 мільйони гривень в цьому році.

Напередодні журналісти програми «Схеми» з’ясували, що поселитися у будинок відпочинку «Конча-Заспа» неможливо для простого українця.

Журналісти провели експеримент після заяви у листопаді 2014 року тодішнього очільника Державного управління справами Сергія Березенка. Чиновник сказав, що «будь-хто, хто захоче», зможе проживати у будинку відпочинку ДП «Конча-Заспа» чи «Пуща-Водиця» і не отримає відмову через те, що його «посада чи статус не передбачені тією чи іншою постановою».

Один із учасників знімальної групи програми «Схеми» ще в середині літа звернувся до адміністрації будинку відпочинку ДП «Конча-Заспа» з проханням надати в оренду житло. Заступник керівника «Кончі-Заспи» Ігор Колесник продемонстрував прохачеві вільні кімнати для заселення, проте за тиждень після розгляду його прохання у поселенні відмовили. Колесник не зміг пояснити причини відмови. Згодом він зазначив, що нині немає вільних кімнат.

На державних дачах і в будинку відпочинку «Конча-Заспа», що розташовані на південному сході від Києва, живуть колишні президенти і спікери парламенту України, чинні судді й парламентарії.

Нині в управлінні ДУСу перебуває понад 60 державних підприємств, установ, організацій і господарських товариств. Продати все це обіцяли політики, що прийшли до влади після Революції гідності.

Державне управління справами – утворений у 2000 році спеціальний державний орган для матеріально-технічного, соціально-побутового, лікувально-профілактичного забезпечення діяльності президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, РНБО й інших державних органів.

XS
SM
MD
LG