Доступність посилання

ТОП новини

Дональд Трамп відзначив «лідерство» Путіна в сирійській кризі


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Претендент на висування кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп високо оцінив лідерські якості президента Росії Володимира Путіна. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Fox News 29 вересня.

Мільярдер відзначив військову потужність Росії в Сирії, яка спричинила, на його думку, переляк у Білому домі. Приєднання Москви до боротьби проти угруповання «Ісламська держава», на думку Трампа, має бути схвалене.

Трамп також сказав, що сприймає Путіна як кращого лідера.

«З точки зору лідерства він має найвищий бал, наш президент не чинить так добре», – сказав Трамп і додав, що в разі обрання добре ладнатиме з російським лідером, оскільки «Путін є приємнішою людиною, ніж я».

Президент США Барак Обама 29 вересня закликав поновити загальносвітові зусилля з метою зупинити поширення радикальних ісламістських мереж, які привертають людей у лави екстремістськогоугруповання «Ісламська держава».

У кулуарах сесії Генеральної асамблеї ООН він скликав саміт із участю керівників і чільних представників десятків держав і, виступаючи на ньому, висловив упевненість, що це угруповання врешті буде подолане. Але, додав Обама, це потребуватиме певного часу.

XS
SM
MD
LG