Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін удвічі знизив тариф на газ для населення при споживанні до 200 кубометрів на місяць


Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зниження удвічі тарифу на природний газ для потреб населення при місячному обсязі його споживання до 200 кубометрів.

Про це на засіданні уряду 30 вересня заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Гроші на газ ми накопичуємо, соціальну ціну ми сьогодні встановлюємо. Ще раз наголошую – це 50% від ринкової вартості газу. Ринкова вартість 7188 гривень. На обсяг газу, який споживають домогосподарства, до 200 кубометрів газу, Кабінет міністрів України ухвалює рішення про зниження ціни вдвічі менше – це 3600 гривень», – сказав Яценюк.

За словами прем’єр-міністра, уряд компенсує різницю в ціні на газ за рахунок коштів держбюджету.

Раніше міністр палива й енергетики Володимир Демчишин заявляв, що Україна готова до початку опалювального сезону. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

«Будь ласка, не вірте тим, хто каже, що ми не готові. Ми готові повною мірою. У нас достатньо потужностей теплогенерації, повною мірою профінансовані тарифи, тарифи покривають собівартість, збір достатній для того, щоб провести ремонти, підготуватися до опалювального сезону та закупити паливо», – заявив тоді Демчишин.

За словами міністра, на той момент запаси газу в газосховищах становили 15,1 мільярда кубометрів газу, а додаткові запаси вугілля на шахтах складали 400 тисяч тонн. Для того, щоб увійти в зиму з комфортним рівнем запасів, Україні додатково потрібно було накопичити ще приблизно 900 тисяч тонн вугілля, додав тоді глава енергетичного відомства.

XS
SM
MD
LG