Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську запровадили курси з програмування для демобілізованих бійців


У Дніпропетровську демобілізовані бійці вчаться створювати сайти, щоб адаптуватись до мирного життя

У Дніпропетровську ще дві групи демобілізованих бійців розпочинають заняття на курсах програмістів: 10 воїнів записалися на базові заняття, які триватимуть упродовж двох місяців, ще 18 – на заняття для «просунутих» користувачів, розраховані на понад півроку.

Як повідомив у середу радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, демобілізований боєць Іван Начовний, в подальшому безкоштовні курси з програмування для колишніх військових АТО будуть проводитися на постійній основі. Як зазначив Начовний, серед бійців, які от-от мають повернутись додому після демобілізації, вже чимало охочих здобути новий фах, щоб адаптуватись до мирного життя, розпочати власну справу тощо.

«Хлопці – захисники Батьківщини. Їхня енергія виривається назовні. Наше завдання – спрямувати цю енергію в корисне русло, дати бійцям можливість адаптуватися в мирному житті, знайти гарну роботу», – сказав радник голови ОДА.

За даними з Дніпропетровської облдержадміністрації, наразі 24 бійці вже безкоштовно опановують ІТ-технології в Дніпропетровську. Наразі схожі курси з програмування для колишніх солдатів запускають також у Кривому Розі.

Окрім IT-курсів, в області запроваджують й інші проекти, спрямовані на соціалізацію воїнів. Так, днями стартує інтенсив-курс з англійської мови, на який записалися 60 демобілізованих бійців.

XS
SM
MD
LG